četvrtak, 1. srpnja 2004.

PRVO POJAVLJIVANJE
Konačno je uslijedio i prvi nastup zbora, 1. srpnja 2004. godine. Zbor nije najavljivan, nije još imao ime, nije imao repertoar. Imao je ogoromnu želju izaći u javnost, imao je entuzijazam, imao je tremu, imao je dozu odgovornosti.
Na prijedlog umjetničkog direktora i tajnika kazališta Dr. Inat iz Pule g. Branka Sušeca i na poziv redatelja predstave "Anno Domini 2004. - Room service" g. Gregora Webera, zbor je sudjelovao u njemačko-hrvatskoj koprodukciji izvođenjem završne točke predstave, a pojedinačno su članovi zbora imali zaduženja vratara u djelovima predstave koja se je odvijala u sjevernom, devastiranom krilu MMC Karlo Rojc, istovremeno na tri kata, na svakom katu u pet odvojenih prostora. U završnoj točki zbor je bio smješten u prosotirji na prvom katu uz prozore, osvjetljen pozadinskim svjetljom bakljama, a publika je stajala na sjevernom platou MMC-a. Pjevan je drugi dio "Krasne zemlje" u pet ponavljanja, svako izvođeno na drugi način.
Za ovu priliku, na prijedlog Nevena Radakovića, zbor je i za budučnost definirao svoj vizualni identitet: skroman, dostojanstven, nenametljiv. Svi članovi zbora nastupili su u crnim košuljama, crnim hlačama, crnim cipelama, bez ukrasa, bez nakita. Ta je "odora" zadržana i za buduće nastupe zbora.
Nastupali su:
- soprani: Tatjana Giorgi, Jasmina Kamber, Ileana Perosa, Izabella Sabo
- alti: Petra Banković, Jadranka Celić, Manuela Frančula-Mihatović, Angelina Pilepić, Višnja Pilepić
- tenori: Mauro Giorgi, Smiljana Hašimbegović, Tomislav Novak, Neven Radaković
- basovi: Moreno Bodetić, Ivo Bosna, Nino Burić, Vinko Burić, Mersad Hašimbegović, Dragan Starivlah
Na prvom pojavljivanju u javnosti zborom je ravnala Vinka Burić.

Nema komentara: