subota, 27. rujna 2008.

RAKALJ, brežuljak Sv. Agnije - predstavljanje multimedijalnog
CD-a "Mate Balota" Bruna Krajcara


Brdašce na kojem leži crkvica Sv. Agnije kraj Raklja ugostilo je mnogobrojnu publiku i niz poznatih imena glazbene scene koje je okupio Bruno Krajcar na promociji svog multimedijalnog CD-a "Mate Balota". Spektakularna trosatna koncertna promocija održala se dan prije 110. obljetnice rođenja Mije Mirkovića - Mate Balote, te u sklopu 34. Susreta na dragom kamenu. Publika je u gledalištu formiranom od bala sijena mogla čuti dvanaest Balotinih pjesama koje je Krajcar uglazbio i u koje je svaki od njegovih gostiju unio nešto svojega.


Voditelj promocije Robert Ferlin tako je redom predstavljao izvođače: KUD "Mate Balota" iz Raklja, Tamaru Obrovac, Elis Lovrić, Rondo Histriae, Putokazi, Lidija Percan, klapa Teranke, Radojka Šverko, Mila Soldatić, klapa Pinguentum, Bobby Solo.

Rondo Histriae se na CD-u pojavljuje kao pratnja u pjesmi "ZORNICE" koju izvodi Meri Cetinić. Na promociji je Rondo izveo pjesmu uz uvod Maje i Nateše Veljak na violinama. Solo dionice izvele su sopranistice Tina Lipovac i Jenny Bajlo, a recitatorski dio pripao je autoru glazbe Brunu Krajcaru.

Na brdašcu uz jaku buru nastupili su:

- dirigent: Vinka Burić

- soprani: Jenny Bajlo, Ana Čorić, Mirjana Konta, Tina Lipovac, Veronika Terzić

- alti: Maja Bolić, Stojanka-Sara Ćirić, Irena Jeromela, Ljiljana Kranjac, Štefica Martinić, Martina Pavličević, Ela Poljarević

- tenori: Haris Brković, Adam Mokos-Pazman, Teo Vuković

- basovi: Ivo Bosna, Nino Burić, Vinko Burić, Stanislav Čerljenko, Mario Hauser, Vedran Mijić

- recitator: Bruno Krajcar

- violine: Maja Veljak, Nataša Veljak


Svi su se izvođači nakon uspješne prezentacije i podhlađivanja na buri dobro zagrijali u hotelu Coatia u Dugoj uvali, uz ples i obilje jela i pila.

Nema komentara: