nedjelja, 28. listopada 2007.

FLAUTA, SAX & PRIJATELJI

Velika dvorana Doma oružanih snaga 28. listopada 2007. je ponovno ugostila mnogobrojne glazbenike i ljubitelje glazbe na desetom koncertu nazvanom "Flauta, sax & prijatelji". Prvi koncert pod ovim nazivom, koji svake godine okuplja istarske glazbenike koje veže prijateljstvo, zapravo je počeo obilježavanjem desete obljetnice profesionalnog bavljenja glazbom flautistice i saksofonistice Nataše Dragun.


Deseto je druženje proteklo u svojevrsnom prisjećanju na dosadašnje koncerte, s tradicionalno posve ispunjenom dvoranom, a na pozornici su se izmjenjivali: Pro et contra (Nataša Dragun, Nataša Goranković Ranković, Branka Tomašić Ramadanski, Vesna Ivanović Ocvirk i Nina Ranković), Sandro Peročević na kontrabasu i Branko Okmace na glasoviru, Anka Kovač je na fagotu, Swinging Flutes (Samanta Stell, Sonja Stojnić, Nataša Dragun i Anamarija Škara), kvartet Misty (Jenny Bajlo, Jadranka Celić, Marko Fortunato i Haris Brković) koji su izazvali prave ovacije u publici pa su otpjevali nepredviđeni bis, Salonski orkestar Pula vođen dirigenticom Sandrom Petrović Dishpalli, pulski Tacet Big Band, Puhački orkestar Grada Pule, Mješoviti zbor Rondo Histriae, Zbor OŠ Fažana, Zbor Zaro, Zaro XL i Dječji zbor Mendula.


"Glas Istre" je izvijestivši o koncertu naveo i slijedeće: "... Na velikom finalu Puhačkog orkestra Grada Pule na bini su se pridružili i Mješoviti zbor Rondo Histriae, zbor OŠ Fažana, zborovi Zaro i Zaro XL te Dječji zbor Mendula, koji su dirigirani Brankom Okmacom izveli katarzičnu »OSCULETUR ME« pulskog skladatelja Branka Radića, koja je izazvala ovacije kod publike, pa su je ponovno izveli kao bis ..."
Rondo Histriae je za ovu priliku uvježbala Vinka Burić, a nastupili su:
soprani: Ivanka Baćo, Jenny Bajlo, Ana Čorić, Tina Lipovac, Ileana Perosa
- alti: Ana Bestulić, Maja Bolić, Vinka Burić, Irena Jeromela, Ljiljana Kranjac, Martina Pavličević, Ela Poljarević
- tenori: Valentino Blasina, Martin Marić, Goran Pitinac, Teo Vuković
- basovi: Haris Brković, Ivo Bosna, Vinko Burić, Stanislav Čerljenko, Dragan Starivlah

Nema komentara: