subota, 10. studenoga 2007.

44. Glazbena tribina Pula

U organizaciji Cantus d.o.o., u Puli je održana 44. Glazbena tribina za koju je nositelj manifestacije Hrvatsko društvo skladatelja.
Trećeg dana održavanja manifestacije koja je trajala od 8. - 11. studenog 2007., u podne je na pozornici Circola upriličen autorski koncert Nella Milottija u povodu njegova 80. rođendana. Na priredbi njemu u čast sudjelovali su članovi Istarskog pododbora Hrvatskog društva glazbenih umjetnika (pijanistica Elda Krajcar Percan izvodeći »Noć pod Ćićarijom« i »Fantasia istriana«, klarinetist Tadej Keniga i pijanistica Vesna Ivanović Ocvirk koji su izveli »Fantaziju za klarinet i klavir«, flautistica Samanta Stell, pijanistica Vesna Ivanović Ocvirk i udaraljkaš Vedran Vojnić izvodeći »Ohridske bisere za flautu, klavir i tapan«, te gitarist Žarko Ignjatović koji je izveo »Istarski krajolik za gitaru solo«).
Posljednji su na scenu izašli združeni zborovi (Mješoviti akademski zbor Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, Mješoviti pjevački zbor Rondo Histriae Pula i Mješoviti pjevački zbor Glazbenog društva Sokol Buzet) kojima su ravnale Vinka Burić i Ileana Perosa.

Od 68 zboraša koji su izašli na scenu 32 su članovi akademskog zbora, 25 ih dolazi iz zbora Rondo Histriae, te 21 iz društva Sokol. Kada se uzme u obzir da je 8 zboraša članom akademskog zbora i Zbora Rondo Histriae, a druga 2 su istovremeno članovi zbora Rondo Histriae i društva Sokol, onda zbroj pjevača na sceni (koji naizgled nije točan) odgovara stvarnosti.

Združeni zborovi su pod ravnanjem Vinke Burić izveli Milottijeve skladbe:
- MDRIGALE, za ženski zbor a cappella i
- ŠKRINJA, za mješoviti zbor a cappella,
dok su pod ravnanjem Ileane Perosa izveli skladbe istog autora:
- KOSCI, za mješoviti zbor a cappella i
- TRAVARICA, za mješoviti zbor a cappella.

Iz mješovitog zbora Rondo Histriae u združenom zboru su nastupili:
- soprani: Ivanka Baćo, Jenny Bajlo, Sanja Banković, Ana Čorić, Tina Lipovac, Tea Mužić, Lora Pavletić
- alti: Ana Bestulić, Stojanka-Sara Ćirić, Maja Bolić, Irena Jeromela, Ljiljana Kranjac, Martina Pavličević, Ela Poljarević
- tenori: Valentino Blasina, Gordana Matana, Aleksandar Pavletić, Teo Vuković
- basovi: Mateo Blasina, Ivo Bosna, Vinko Burić, Stanislav Čerljenko, Dean Petrinić, Dragan Starivlah, Dominik Valenčić

1 komentar:

Anonimno kaže...

Yes indeed, in some moments I can phrase that I acquiesce in with you, but you may be in the light of other options.
to the article there is stationary a suspect as you did in the decrease issue of this beg www.google.com/ie?as_q=windows blinds 6 ?
I noticed the utter you have in the offing not used. Or you use the pitch-dark methods of development of the resource. I suffer with a week and do necheg